pieniä ajatuksia

Elämästä. Maailmasta. Asioista, joita muut eivät edes huomaa.

Wednesday, March 01, 2006

Luovutusvoitto

Sairas ihminen on houkutuksille heikko, kuukauden flunssan kourissa riutunut sitäkin heikompi. Jo kuukausia mm. Arto on minua on painostanut oman blogin hankintaan (toki houkuttelijoita on ollut muitakin, mutta mainittakoon nyt vain kaikkein voimakkain painostus). Luovutan, tässä tämä nyt on.

Kaipa minäkin haluan julkisesti listata outoja piirteitäni. Trendikästä on ymmärtääkseni kertoa viisi outoutta. Täytyy siis karsia osa pois.

1. Koputan puuta, olen siis taikauskoinen. Kolmesti koputtamalla voi estää pahoja asioita tapahtumasta. Esimerkki: Antero Mertaranta selostaa Suomen jääkiekkopeliä ja menee hulluuksissaan sanomaan, että "nyt leijonien peli kulkee". Kotisohvallani minä koputan puuta. Tai en puuta, vaan oikealla kädelläni oikeaa reittäni. Erikoistilanteissa koputettavaksi käy myös vasen reisi tai vaikkapa pöytä. Ja jos oikeassa kädessä on esimerkiksi tuoppi, voi
tarvittaessa koputtaa myös vasemmalla kädellä. Mutta koputuksia on aina oltava kolme. Jos vahingossa koputtaa useamman kerran, on korjauskoputettava kunnes koputuksia on yhteensä pariton määrä kolmen koputuksen sarjoja. Että näin. Ja silti jäi olympiakulta voittamatta.

2. Keräilen asioita. Olen hamsteri. Luopuminen (niin ihmisistä kuin esineistäkin) on minulle erityisen vaikeaa. Tästä syystä minulla on aika paljon tavaraa. Omistan mm. yli 600 oluttölkin kokoelman. En tee kokoelmalla mitään (sekö vasta surullista olisi, jos se olisi esillä kodissani!), se on vintillä pahvilaatikoissa, olen muuttanut sen Joensuusta Tampereen kautta Helsinkiin jne. Mutta ei sitä voi poiskaan heittää. Eihän sitä koskaan tiedä. Puolustuksekseni uskallan tosin väittää, että tämä piirre on perinnöllinen. Kiitos vielä kerran muuttoavusta Eetu, Jussi, Juha, Kaija, Katri, Linda, Esa, Juhani, Lauri, Vepsis, Anna & Arto. Lupaan, etten muuta hetikohta uudestaan.

3. Rakastan fonetiikkaa. Viimeaikoina aktiivinen harrastus on jäänyt vähemmälle, mutta silti. Sydämeni halajaa aina ja ikuisesti erityisesti englannin fonetiikan pariin. Mainittakoon vielä, että toisinaan englantia kuunnellessani ajattelen puheen foneettisin merkein. En varsinaisesti arvostele kenenkään puhetta, katselen vain, miltä se näyttää foneettisesti.

4. Viimeisen suupalan on oltava täydellinen syödessä. Tämä edellyttää suunnitelmallisuutta syömisen
edetessä. Jos lautasella on pihviin nähden liikaa perunaa, on säännösteltävä pihviä, jotta viimeinen makukokemus olisi tasapainoinen. Leipiä syötäessä on pidettävä tarkkaan mielessä, kumpaan päähän viipaletta tuli laittaneeksi enemmän juustoa, jotta ei aloita väärästä päästä. Pahinta on se, jos vahingossa syö ruispalan "kansiosan" ensin. Tämä outous aiheuttaa hankalia tilanteita erityisesti julkisesti syötäessä: on kriisin paikka, jos esimerkiksi hillomunkista heti osuu hillokohtaan. Ilokseni havaitsin, että myös Sohvi kuuluu tähän ihmisjoukkoon. On kivempaa olla outo yhdessä.

5. Mankeloin lakanani. Ennen olin vielä oudompi: minulla ei ollut mankelia, siispä silitin lakanat. En lainkaan pidä ryttyisistä vuodevaatteista. Kauan, kauan sitten Voitto kotiin! -klassikkovisassa oli kysymys "Mitä täydellinen vaimo tekee?" Lakanoiden silittäminen/mankelointi ei ollut viiden suosituimman vastauksen joukossa. Mm. alushousujen silittäminen (jota en harrasta) puolestaan pääsi listalle. Olin pettynyt, jopa lannistettu. Mankelit kunniaan!

Nämä viisi tällä kertaa. Kerron joskus toiste lisää. Heihei.


11 Comments:

  • At 5:15 pm, Anonymous Anonymous said…

    Vuodevaatteet tulee _niin_ silittää! On ikävää mennä nukkumaan, jos lakanat näyttävät epäsiistiltä ryppykasalta, ja mikä vielä pahempaa, ovat nyppääntyneet ikävästi. Sitten nypyt tuntuvat inhottavasti iholla. Silittäminen/mankelointi on siis vain järkevää, ei outoa :)

     
  • At 10:16 pm, Blogger Esa Suominen said…

    Mahtavaa, avasit blogin. Johan tätä odotettiinkin! Tervetuloa! Linkitän tän heti! Lakanoiden silittäminen on turhinta touhua mitä tiedän. Kuinka moni ihminen aidon oikeasti katselee päiväpeiton alta kuoriutuneita lakanoilta meinigilä "ai kun kivaa kun on siistiä"??? Edellisen kirjoittajan näkemyksiä edelleen kummeksuen; mieleeni ei tule kuin se sadun prinsessa, joka tunsi herneen sadan patjan läpi... Tosin itse en aina käytä lakanoita. Ilmankin pärjää, toivoo nimimerkki Siperia opettaa..

     
  • At 10:23 pm, Blogger Veera said…

    Siperia on opettanut, että kun pääsee luksusoloihin (=omaan sänkyyn), voi hyvin nautiskella mankeloiduista lakanoista. Lattialla / makuupussissa / ilman lakanoita voi nukkua mualla. Nimim. "Länsi-Siperian kasvatti"

     
  • At 11:56 am, Blogger Veera said…

    Kun asuu yksin, eikä kutsu vieraita pyykkipäivänä, niin saa mankeloida ihan rauhassa eikä kukaan naura. Hah! Paitsi tietenkin sitten, kun kertoo mankelirakkaudestaan julkisesti. Ja hätätilanteissa (mankelin tai silitysmahdollisuuden puuttuessa) toimitaan juuri kuten Sohvi: ripustetaan lakanat sievään järjestykseen ja oiotaan reunat huolellisesti. Kuten tavaran hamstrauksen, myös tämän ominaisuuden olen perinyt ukoltani.

     
  • At 5:16 pm, Blogger Kati said…

    Ja minä käyn säännöllisesti koti-kotona mankelin luona. Siis kuka tuntee lakanat puhtaiksi, jos niissä on ryppyjä? Minusta puhtaat lakanat kruunaa viivasuorat mankelilaskokset.

     
  • At 6:59 pm, Blogger Arto J. Virtanen said…

    Tervetuloa ja kiitos runsaasta palstatilasta;)

    En minä ihan painostamisesta puhuisi, korkeintaan vahvasta rohkaisemista..

     
  • At 8:26 pm, Blogger Veera said…

    Vahvaa viikoittaista rohkaisua kuukausien ajan - kyllä se joidenkin oppien mukaan jo käy painostamisesta. Mutta hyvä näin. Olisit heti vaan kertonut, että tämän saa vaaleanpunaisenakin, niin olisin innostunut jo aiemmin :)

     
  • At 10:07 pm, Blogger Hanna Isbom said…

    Moikkis Veeruska. Tervetuloa kerhoon. Meitä on kohta kokonainen kansa täällä. Ei tarvi enää kommunikoida muuten, kun voi vaan kommentoida blogeja ;)
    Miul on ihan sama juttu ton viimosen suupalan suhteen. Pitäis olla röntgenkatse, että näkis munkista missä se hillo on.

     
  • At 10:06 am, Blogger Arto J. Virtanen said…

    Osallistunpa minä vielä tähänkin. Ei lakanoita pidä silittää. Hyvä kun ehtii paidoille sen tekemään aamukiireiden keskellä. Loppuaika mammitaan.

    Toveri Isbom viittasi Piispanmunkin hillosydämeen. Minullakin on vaikeuksia sen kanssa. Tulee vähän mieleen big bang, kun sen vihdoin löytää..

    Unohdin tuon vaalenpunaisuuteen liittyvän outoutesi. Toveri Suomisen eilinen kravatti olisi miellyttänyt silmääsi. Se oli kaukana Siperiasta.

     
  • At 7:28 pm, Anonymous Anonymous said…

    Lakanoiden mankelointi tai silittäminen on normaalia ei outoa, joka muuta väittää on vääräoppinen. Arto, paidat silitetään illalla tv:tä katselessa eikä aamulla kiireessä.

     
  • At 7:59 pm, Blogger Katri Söder said…

    Arto hei, se vaaleanpunainen munkki ei ole mikään piispanmunkki vaan se on berliininmunkki.

     

Post a Comment

<< Home