pieniä ajatuksia

Elämästä. Maailmasta. Asioista, joita muut eivät edes huomaa.

Tuesday, September 19, 2006

Tuntemattomia ihmisiä

Viime aikoina olen erityisen paljon miettinyt kanssaihmisiäni erityisesti julkisissa kulkuneuvoissa. Mihin he ovat menossa, mistä tulossa? Mitä tekevät työkseen ja mahtavatko olla onnellisia vai hirmuisen yksinäisiä? Oikeastaan en ole koskaan aiemmin pitänyt ihmisten tarkkailusta. Se ei ole aiemmin kiinnostanut minua lainkaan. Lisäksi se aiheuttaa mielestäni liikaa ratkaisemattomia kysymyksiä ja tuntuu vain siltä, ettei pieni pääni pysty kaikkea käsittämään.

Samanlaisen tuntemuksen aiheuttaa avaruuden miettiminen. Miten joku voi laajentua jonnekin, jos sitä jotakin ei ole olemassa, jos siellä ei ole edes tyhjää? Mikä on ääretön? Kuinka voin maan pinnalla nähdä jonkun tähden, jota ei mahdollisesti ole enää olemassa, on vain kaukaisuudesta tänne matkustava valo? Menee pienen humanistin pää vallan sekaisin moisista ajatuksista.

Tuntemattomat ihmiset ovat yhtä hämmentäviä. Kaikilla on oma elämänsä, omat kummalliset tapansa ja omat elämänpiirinsä, jotka toisinaan risteävät mitä hämmentävimmällä tavalla. Tänään seisoin bussipysäkillä saman naisen kanssa, jonka kanssa viime viikolla yhdessä ihmettelimme, kun tuhma bussinkuljettaja ajoi pysähtymättä pysäkin ohi ilman mitään ilmeistä syytä. Tänään meillä ei ollut enää mitään yhteistä.

5 Comments:

  • At 9:58 am, Blogger Piri said…

    Ihanaa, olet löytänyt ihmisten bongailun!! Siihen absolut paras paikka on lentokenttä - mutta matkustus on liian kallista tiiviiseen harrastamiseen. Tosin lentokentällä voi käydä ns. avoimellakin puolella vaikka jäätelöllä bongaamassa matkaajia ja miettimässä heidän taustatarinoitaan...

     
  • At 6:01 pm, Anonymous Anonymous said…

    ...oletko huomannut, millaista ihmetystä aiheuttaa ihmisille hymyileminen? kannattaa kokeilla, ainakin hymyn vastaanottajien päivästä saattaa tulla parempi :)...

     
  • At 2:46 pm, Blogger Veera said…

    Olen erikoistunut liikennevaloissa vieressäni rattaissa istuville lapsille ilveilyyn. Mainioita nauruja saa takaisin, kun tervehtää kolmevuotiasta :)

     
  • At 5:19 pm, Blogger Katri Söder said…

    Minusta on ihanaa kukea ulkoa pimeällä, ja katsella ihmisten ikkunoihin joissa on valo. Ajattelen aina, että tuolla asuu onnellisia ihmisiä, vaikka todellisuudessahan siellä verhojen takana voi tapahtua mitä tahansa. Tulen kuitenkin itse onnelliseksi siitä, että kuvittelen jokaisen ikkunan taakse onnellisen ihmisen.

     
  • At 12:36 pm, Blogger Mikael Pirttis said…

    Minusta kaikkein hämärintä on alkaa miettiä, että miksiköhän ylipäänsä mitään on olemassa, ja entä jos maailmankaikkeuttakaan ei olisi... :)

     

Post a Comment

<< Home