pieniä ajatuksia

Elämästä. Maailmasta. Asioista, joita muut eivät edes huomaa.

Monday, July 17, 2006

Turismia

Kotiseututurismi on kivaa. Tulee sellainen olo, että on lomalla vaikka onkin töissä, kun laittaa turistilasit päähän ja katselee kotikaupunkiaan erilaisin silmin. Eipä sillä, Helsinki on vielä sen verran uusi tuttavuus, että uutta ihmeteltävää riittää vielä pitkäksi aikaa. Lauantaina kuljeskelin pitkin kaupunkia. Teki mielelle hyvää mennä juuri sinne mikä suunta milloinkin näytti houkuttelevalta, kääntyillä kaikkein pienimmille kaduille ja ihmetellä vanhojen rakennusten ihanuutta ilman kiireen häivää tai käsitystä kartasta. Olen sitä mieltä, ettei ihminen voi kaupungissa eksyä - onko aina niin tarpeellistakaan tietää täsmälleen missä on, kyllä se aikanaan selviää.
Eilen puolestaan kävimme laiva-ajelulla. Olin jo pikään haaveillut jonkinlaisesta turistilaivailusta, kun kerran meren äärellä asutaan, mutta turistiveneiden kiskurihinnat olivat pitäneet minut tukevasti maan kamaralla. Vaan äitipä olikin niin kiltti, että tarjosi minulle sekä Akille laivaretken. Ja kivaa oli, suosittelen!
Mutta nyt lähden turisteilemaan Espanjan auringon alle - Hola!

Kuvan lainasin osoitteesta http://taivasalla.net/

2 Comments:

  • At 9:17 am, Blogger Katri Söder said…

    Olen joskus ihan ajatellut, että pitäisi ostaa Lonely Planet Finland ja tehdä kaikki ne asiat joita siinä käsketään turistien tehdä. Voi olla, että silloin saisi kotikaupunkiinsakin aivan uuden näkökulman. Helsingissä on ihania kesäpaikkoja,Hakaniemen tori, Suomenlinna ja miksei vaikkapa Espan puisto. Meillä Espoossakin on oikeasti ihania kesäpaikkoja kuten vaikkapa Hvitträskin museo ja tietenkin saaristo, jonne pääsee julkisilla veneillä.Tulepa joskus olemaan turistina Espoossa!

     
  • At 7:44 pm, Blogger Veera said…

    Tulen! Kotiseututurismi on maailman parasta! Mutta ensin lähden mökkeilemään itäsuomalaiseen metsään :)

     

Post a Comment

<< Home