pieniä ajatuksia

Elämästä. Maailmasta. Asioista, joita muut eivät edes huomaa.

Wednesday, May 30, 2007

Autoilun älyttömyys

Tulin tänään töihin eri bussilla kuin yleensä. Poikkeusreitti tarjosi minulle valitettavan hyvät näkymät erinäisiin henkilöautoihin Sturenkadulla. Ja kylläpä sitten sieppasikin! Tämä valitusvirsihän on vanha ja paljon toistettu, mutta se unohtuu silti liian usein. Mikä siinä on, että jokaisen kuolleenkin sielun täytyy päästä omalla autolla yksin töihin? Muutaman kymmenen auton otannasta yhdessä oli kaksi ihmistä sisällä ja yhdellä oli etupenkillä pesäpallomaila, muut herras(?)miehet ja pari satunnaista naista ajoivat (lue: istuivat ruuhkassa) yksin. Suututtaa. Helsinkiläinen joukkoliikenne on sentään moniin muihin paikkoihin verrattuna huomattavan hyvä ja toimiva.

Kuvassa Kuubalainen bussipysäkki ja yksityisautoilija.

4 Comments:

  • At 11:39 am, Blogger Katri Söder said…

    Tähän samaan asiaan kiinnitän huomiota joka aamu Länsiväylällä. Se on niin ruuhkainen väylä, että yksityisautot seisovat usein pitkään paikallaan liikkumatta yhtään. Huristaessani bussin kyydissä ohi bussikaistaa pitkin ihmettelen moista touhua joka aamu. Tarkkaillessani tilannetta olen huomioinut myös, että autoilijat ovat lähes poikkeuksetta miehiä. Naiset ja lapset lienevät joko bussissa tai kotona?

     
  • At 2:36 pm, Blogger Petri Mustakallio said…

    Eikös sana "yksityisautoilu" muodostu tästä: yksi auto, yksi tyyppi siellä sisällä.

    Joopajoo. Omalla työpaikallani on ihmisiä jotka ajavat autolla töihin lyhyemmän matkan kuin minkä minä kävelen.

    Nimim. ankaran autoilun verotuksen ja tietullien puolesta.

     
  • At 4:31 pm, Blogger Anu said…

    Turussa paikallisbussien takaikkunoita koristi aikoinaan tarra "Tässä menee meidän perheen kakkosauto". Tarran näkeminen pisti joka kerta vihaksi, koska minusta se viittasi juuri siihen, että vaimo, lapset ja kauppakassit voivat kätevästi kulkea bussilla, kun isi ajelee perheen autolla.

     
  • At 12:10 pm, Anonymous Anonymous said…

    Peten kommenttiin liittyen:
    Pitäisikö sitä autoilua ankarasti verottaa siellä missä on toimiva joukkoliikenne? Sitä ei täällä maalla ole. nimim. ankarasti yleistä ankaraa autoverotusta vastaan

     

Post a Comment

<< Home