pieniä ajatuksia

Elämästä. Maailmasta. Asioista, joita muut eivät edes huomaa.

Tuesday, January 30, 2007

Lapsellista tai sitten ei

Olin sunnuntaina pulkkamäessä! En muista, koska viimeksi olisin mäkeä laskenut ja olipa se hauskaa. Pääasiassa laskin Katariinan kanssa, koska yksin en ensin uskaltanut. Katariina oli niin reilu, että jarrutti koko ajan, ettei Veera-tädin tarvinnut kiljua niin paljon (kyllä, olen mamo). Laskemisen riemussa rohkeuskin kuitenkin kasvoi ja uskaltauduin mäkeen kerran ihan yksinkin. Parhaimman loppuliu'un kohdalla joku pikkunappula päätti kävellä eteeni ja jouduin tekemään äkkijarrutuksen. Kylläpä harmitti.

Parasta pulkkailussa kuitenkin oli sen herättämä nostalgia. Lumi tarttui lapasiin pieninä helminä juuri kuten lapsena. Ja sormet haisivat loppupäivän märälle villalle, juuri kuten lapsena. Lapsuuden lumileikkihehkutusta Katariina ei oikein ymmärtänyt.

Hehkutin eilen avattuja upeita vaalisivuja Saaralle puhelimessa. Venla & Anni tekivät omat julisteensa ja testasivat reiluutensa, hyvähyvä. Heillä, kuten niin monella muullakin, on sellaiset perinteiset suola- & pippurisirottimet, joissa on S ja P. Taannoin Venla oli kommentoinut perheen sirotintilannetta: "mutta missä on D?" Oivallista, sanoisin.

4 Comments:

  • At 12:17 pm, Anonymous Anonymous said…

    Kun tammikuussa vihdoin satoi lunta,koko kirkonmäki näkyiu täyttyvän lapsista. Paras näky oli, kun illalla puoli 10 aikaan ilmeisesti lapsi oli vaatinut vanhempiaan lähtemään lumeen hyppimään. Siinä vanhemmat värjöttelivät auton vieressä ja lapsi hyppi ja pomppi parkkipaikan puolella. Näytti olevan ihanaa!

     
  • At 12:41 pm, Blogger Katri Söder said…

    Kävin eilen sauväkävelylenkillä (kyllä, olen tylsis) ja satuin vahingossa kävelemään alas lasten pulkkamäkeä pitkin. Teki tosi paljon mieli kinuta, pääsisinkö jonkun lapsen kyydissä mäen alas. Jatkoin kuitenkin kävelleen, ajattelin että olisivat lapset suotta pelästyneet hullua tätiä.

     
  • At 3:40 pm, Blogger Venla said…

    Venlalla oli muuten hyvä vaatimus :) (olettaisin ainakin, että kyseinen juliste oli siun Venlan tekemä) Samaa voisi soveltaa myös esimerkiksi Lihan kokouksiin - saammeko siis pliis sunnuntaina kaikki karkkia? Mieluiten toki suklaata, sujuu vaativa ajattelutyökin paremmin..

     
  • At 3:49 pm, Blogger Veera said…

    Oli juurikin miun Venlan tekemä - aivan oikein! "Kaikille karkkia!" on oiva vaatimus kirjaimellisesti ja kuvaannollisesti. Jepjep

     

Post a Comment

<< Home