Kesä!
Yksi kesän merkki, jonka arvon olen ymmärtänyt vasta aikuisena, on sipuljkasti. Lapsena ihmettelin, miksi aikuiset vouhottavat jostain oudosta ruoasta, jossa ei ole mitään hyviä aineksia, mutta sittemmin tuo ihana savolainen yksinkertaisuus on vienyt minunkin kieleni. Siispä:
Sipuljkasti
Uusia perunoita
Sipulinvarsia
Kermaa (oikeaa kuohukermaa, ei mitään höpöhöpökevytkermaa)
Suolaa, paljon
Keitä perunat. Silppua sipulinvarret ja laita pieneen kulhoon kerman ja suolan kera. Maista, että suolaa on riittävästi. Kasta (hence the name) perunoita sipulikermassa ja nautiskele. Seuralaiseksi käy esimerkiksi aito ja alkuperäinen ruisleipä. Nami!
Kuvassa kesäkeittiö parvekkeella.
1 Comments:
At 2:46 pm,
Katri Söder said…
Veeran sipuljkasti on kyllä hyvää. Kun ensimmäisen kerran kokeilin sitä, olin kyllä hieman epäluuloinen, mutta osoittautui paremmaksi kuin miltä kuulostaa. Tosin uusien perunoiden kanssa myös ihan pelkkä voi on hyvää, tai sitten voisula, suola ja kevätsipuli. Oioi, odotan jo innolla uusia perunoita, mansikoita ja herneitä!
Post a Comment
<< Home