pieniä ajatuksia

Elämästä. Maailmasta. Asioista, joita muut eivät edes huomaa.

Tuesday, September 18, 2007

Syksy

Vettä sataa, kaduilla tuulee, asfaltti kiiltää (anteeksi, en voinut vastustaa huonoa iskelmäviittausta). Känniset ihmiset eivät enää huuda ja riehu kaduilla. Hienoa! Johan sitä hellettä ja remuamista kestikin. Siksi toisekseen suomalaisten vuodenaikojen kestot ovat mielestäni jotakuinkin optimaalisia - juuri kun ehtii kyllästyä vallitsevaan säätilaan, se muuttuu. Kesän alussa aina ajattelee, että voi ei, kohta kesä jo loppuu ja sataa aina vain. Kun tulee syksy, olo on helpottunut: ihanan kurjaa ja sateista! Ja kun vesisade alkaa tympiä, sataakin yhtäkkiä lunta ja pakkanen nipistää nenää niin, että naurattaa. Kun kaikkien kaapissa olleiden lapasten parit ovat kadonneet, tulee kevätaurinko pelastamaan palelevat sormet. Ja keväisen hörhöilyn alkaessa ärsyttää, onkin jo taas kesä, eikä takkia tarvitse kantaa varmuudeksi mukana. Täydellistä.

Siksikin on ihanaa, että on syksy, että syksyisin keskittymiskykyni on parempi kuin muina vuodenaikoina. Tai vähintään yhtä hyvä kuin talvella. Kun ulkona on kylmää ja märkää, voi rauhassa keskittyä töihin sisällä. Uudesta syksyn tuomasta innosta kertoo myös se, että kävin sunnuntaina aivan liian pitkästä aikaa juoksemassa. Haluan juosta vesisateessa, tilanne on vakava.

Ainoa, ja ilmeisen jokasyksyinen harmi on se, etten taaskaan koko kesänä ehtinyt viettää riittävästi aikaa parvekkeellani. Ehkä ensi vuonna...

5 Comments:

  • At 8:15 pm, Blogger Katri Söder said…

    Minusta syksy ja talvi kuuluvat molemmat siihen samaan kylmään, pimeään ja ahdistavaan mössöön. Kesä on kuin terapiaa, ja juuri kun alkaa toipumaan pimeydestä, on kesä ohi ja pimeys täällä taas. Miksi, voi miksi me asumme täällä pohjan perukoilla?

    Kiitos muuten eilisestä, oli aivan valtavan hyvää ruokaa! Ja seuraa.

     
  • At 8:18 pm, Anonymous Anonymous said…

    Parveke on kiva, mutta ei siellä oikeasti koskaan tule istuttua ihan muuten vaan iltateellä tms.

    nimim. yksitoista vuotta oma parveke ;)

     
  • At 8:28 pm, Blogger Veera said…

    Eilinen resepti löytyy facebook-profiilistani, ja nimikin on se naureskeltu sekakielinen à la Porvoonkatu -kuvio, josta oli puhe :)

    Minulla on parvekekynttiläkin, mutta lämpimät ja pimeät illat lienevät jo mennyttä tältä vuodelta. Pahus. Mutta kohta on talvi ja saa käyttää uutta huopahattua!

     
  • At 11:41 am, Blogger Petra said…

    Minusta on kivaa etta on kylma, koska voi nauttia lampimasta kylvysta. En ikina kay kylvyssa kesalla. Ja odotan innolla etta ilmat kylmenee vahan enemman jotta voi kayttaa villapaitoja.

     
  • At 4:08 pm, Blogger lauralumikki said…

    millon mennään yhdessä juoksemaan?!?! :)

     

Post a Comment

<< Home