pieniä ajatuksia

Elämästä. Maailmasta. Asioista, joita muut eivät edes huomaa.

Monday, March 12, 2007

Kymmenen euron tähden

Salakavalan pikaisesti pimeinä torstain ja perjantain välisen yön tunteina kunnioitusta herättävän karmea saalistaja sai minut hampaisiinsa. Torstaina olo oli vasta hieman tukkoinen ja perjantaina heräsinkin sitten jo 39 asteen kuumeeseen. Niinpä, influenssa otti minut ankaraan syleilyynsä (anteeksi kansallisromanttinen kirjoitustyylini, mökkihöperyys ottaa ihmisen valtaansa neljän yksinäisen sairastuspäivän jälkeen). Hiljalleen alkaa elämä voittaa, mutta jopa tuota kestikin. Enkä rehellisesti sanoen muista, koska olisin edellisen kerran ollut näin perusteellisen kipeä.

Jonkin kerran olen sängyssä maatessani ehtinyt ihmetellä, miksi en tullut ottaneeksi rokotetta tätä kammotusta vastaan. En tullut ajatelleeksi. En muistanut. Ei huvittanut. Ei huvittanut maksaa rokotteesta. Ei ollut mitään syytä. Kaikki nämä niinsanotut perusteluit kuitattakoon tässä toteamalla: niinpäniin. Olipa kyse sitten pihiydestä, saamattomuudesta tai ajattelemattomuudesta, oli tämä väärä kohta olla pihi, saamaton ja ajattelematon.

Onni onnettomuudessa sentään on se, että ehdin käydä äänestämässä ennen noutajan tuloa. Olin pitkään arponut, jättääkkö äänestäminen vasta sunnuntaille - onhan se nyt sentään juhlallisempaa käydä varsinaisena vaalipäivänä. Vaan en uskaltanut. Arvelin, että taivas tippuu niskaan kuitenkin (tai ainakin jääpuikko), ja kyllä sitten pilven reunalta harmittaa katsella, kun vaalien tulos jäi yhtä ääntä vaille halutusta. Siksi kävin jo heti ensimmäisenä ennakkoäänestyspäivänä ja hyvä niin.

5 Comments:

  • At 9:01 pm, Anonymous Anonymous said…

    Tuhannen euron tähden...

    http://www.joku.fi/blogi/?p=8

     
  • At 2:31 pm, Anonymous Anonymous said…

    Onneksi olet jo paremmassa kunnossa, näytit kyllä tosi surkealta kun kävin perjantaina. Ja siinä käydessäni muistelin, että kun pienenä oli yhdenkin päivän kipeänä, kaikki kaverit tulivat katsomaan ja toivat karkkia. Kun nykyään on sairaana, ei kukaan yleensä tule katsomaan. Kurjaa tämä aikuistuminen.
    Katri

     
  • At 2:52 pm, Blogger Piri said…

    Ei se ole ollenkaan varmaa, ettet nyt sitten kiroaisi sitä että tuli sitten tuhlattua 10 euroa ihan turhaan!! Sanoivat meinaan tohtorit telkkarissa, että viruskanta on samaa kuin viime vuonna ja lienee mutatoitunut jonkin verran. Rokote kun on kuitenkin viimevuotinen, niin se ei ole varmaa että se suojaa. *huoh* Meitompetetty!

     
  • At 12:31 pm, Anonymous Anonymous said…

    Vielä näyttää jokin virus majailevan, kun on kielivirheitä! Sehän on -ko, -kö se kysyvä liitepartikkeli!

     
  • At 12:04 am, Anonymous Anonymous said…

    hoi! sie oot kipeenä joka kuukausi kun näitä lukee retrospektiivisti... sama se on tosin itelläkin,vanhat flunssat unohtuu sen siliän tien, eikä muista koska ois viimeks ollut kipeenä. Jos ei kirjoita sitä blogiinsa. Eli ens vuonna rokotukset kehiin, jooko : )

     

Post a Comment

<< Home