pieniä ajatuksia

Elämästä. Maailmasta. Asioista, joita muut eivät edes huomaa.

Wednesday, June 06, 2007

Matkailua

Jani löysi netistä tällaisen valtaisan hauskan karttajärjestelmän, johon voi värittää kaikki ne maat, joissa on käynyt. Olen aina haaveillut pöytäkartasta tms., johon puuväreillä voisi merkitä, missä on oikeasti käynyt, missä on pysähtynyt vain välilaskun verran ja niin edelleen. Tämä tekninen sovellus kelvatkoon tällä erää, sehän jopa kertoo, kuinka monta prosenttia maapallosta on jo hallussa. Omissa laskuissani olen toki aina laskenut USA:n yhdeksi paikaksi, en erityisemmin halua käydä sen joka kolkassa, koska ne pimeimmät kulmat on jo käyty katsomassa. No, joka tapauksessa, tämän laskumallin mukaan enää 84% jäljellä...










2 Comments:

  • At 3:59 pm, Blogger Katri Söder said…

    Minä lasken kaupunkeja, joka johtaa siihen, että useimmissa maissa on syytä käydä aika monta kertaa. Käydyt kaupungin merkitsen sitten kartastooni pallukalla. Näin ei haittaa edes se, että kartta on vanhahko. Maiden rajojen muuttuessa kaupugit silti (useimmiten) pysyvät paikallaan.

     
  • At 9:33 am, Blogger Veera said…

    Tässä kartassa harmittaa kyllä sekin, että kun se on noin pieni, eivät kaikki eksoottisimmat matkakohteet näy kunnolla. Tuon kokoisessa kartassa esimerkiksi Singapore ja Israel ovat tolkuttoman pieniä.

    Ehkä sittenkin toteutan pitkäaikaisen unelmani ja hankin sen paperiversion.

     

Post a Comment

<< Home