pieniä ajatuksia

Elämästä. Maailmasta. Asioista, joita muut eivät edes huomaa.

Tuesday, April 04, 2006

Maailman nostalgisin nettisivu

Olen löytänyt onnenmaan! Rakas ja luotettava vanha pelikaverini Commodore 64 on muuttanut internetin ihmemaahan ja asuu nykyään osoitteessa http://c64s.com/. Tv-ruudun sininen loiste, kasettien kelailu oikeaan kohtaan, mystinen "load", jonka kirjoittamalla pääsi asiaan, joskin latausaika saattoi hetken kestää. Siinä oppi kärsivällisyyttä. Oi niitä aikoja! Grafiikat oli surkeita ja äänet piipittäviä, vaan pelit sitäkin parempia.

Nyt onnen päivät ovat saapuneet luokseni, vaikka vanha 64 on jo aikoja sitten päätynyt tietokoneiden vehreämmille nummille. Kerrankin saan pelata juuri niin paljon Giana Sistersiä kuin haluan. Giana oli lapsena harvinaista herkkua, jota sai kokeilla vain silloin tällöin kaverin koneella, mustavalkonäytöllä tietenkin. Tarjolla on myös Bubble Bobble, ikiaikainen klassikko sekin. Pipeline, Pole position ja se jalkapallopeli, jossa kansa hurraa, kun tekee maalin. Ah! Juhlapäivinä saattoi kinuta isältä rahaa Nintendon vuokraamista varten ja pelata erihienoja pelejä arki-Commodoren sijasta. Miksi enää ei voi vuokrata pelikoneita videovuokraamoist
a?

Jos joku tietää mistä löytyy Locomotive, otan innolla tiedon vastaan. Sitä en ainakaan ensietsimällä löytänyt näiltä sivuilta. Surku, sillä junalla ajelu oli lempiharrastukseni. Vaan mitä minä tässä höpisen, vielä ehtii pelata pari pikaista peliä, ennen nukkumaan menoa.

2 Comments:

  • At 11:04 am, Blogger Katri Söder said…

    Minä saan aina näppylöitä kun joku kutsuu tietokonetta, vaikka vanhaakin, rakkaaksi ja luotettavaksi. Sitä ne eivät koskaan, missään oloissa, ole. Muistakaa se.

     
  • At 3:23 pm, Blogger Veera said…

    Commodoret olivat. Ja niiden toimintaa vielä jotenkin käsitti, kun ohjelmat oli c-kaseteilla ja niitä saattoi koskettaa käsin.
    Nykyisiin vempaimiin suhtaudun aina varauksella.

     

Post a Comment

<< Home